ThE wHoLe Of Me ^_^
Disclaimer


Name given Siti Bazshariah Binti Ramli. 17 years old #TeamSPM2014. I am an honest person sometimes,friendly,love to laugh and open-minded. I do loves my parents,siblings and awesome friends. Dear readers please be nice and don't copy what's mine. Thanks for lending me your eyes and spent your time here. Do follow me and Insyaallah i'll follow you back =) .

Navigation

Diary About Links Stuff

Scream Here



facebook : Shasha Luffy
twitter : Shasha_Luffy


Credit Time

Template by : Ainna Zieyha
Basecodes by : Liyana Aina
Background : Ainna Zieyha
Stuffs by : Aina Hanani
Best view : Google Chrome only

after spm
Sunday, October 5, 2014 | 5:38 AM | 0 comments
im searching for ukm..

http://www.ukm.my/fpendidikan/


...my ambition is to be a lecturer...i love history...tapi,apa yang abang ikmal pernah cakap pensyarah muda untuk sejarah tak ramai yang boleh mengajar kat universiti..sebab ramai pensyarah yang dah berumur tak nak pencen..susah kann macam tu..bila pulak generasi muda belia ni boleh berbakti kann??..sometimes,manusia ni tamak jugak even dah dapat lebih dari mencukupi..

ni for more information:
Pendidikan Sejarah
Tujuan
Pengkhususan ini bertujuan untuk:
  1. Membentuk pendidik yang mempunyai kepakaran pengajaran dan pembelajaran di dalam bidang pendidikan sejarah di peringkat sekolah menengah.
  2. Memantapkan pengetahuan para pendidik tentang idea-idea baru dalam pendidikan sejarah melalui hasil-hasil penyelidikan dalam dan luar negara.
  3. Mempertingkatkan kemahiran perancangan dan pengurusan penyelidikan dalam pendidikan sejarah.
  4. Mempertingkatkan kemahiran sintesis, analisis dan penilaian terhadap bahan-bahan sejarah.
  5. Mempertingkatkan kemahiran penyelidikan dan penulisan akademik dalam bidang pendidikan sejarah. 
Kursus Teras Fakulti (13 unit)GGGB6012     Penulisan Akademik I
GGGB6022     Penulisan Akademik II
GGGB6013     Kaedah Penyelidikan I
GGGB6023     Kaedah Penyelidikan II
GGGC6033     Isu-isu Pendidikan di Malaysia
Kursus Pengkhususan (15 unit)
GGGE6853      Pendidikan Sejarah di Malaysia
GGGE6863      Teori dan Falsafah Ilmu Sejarah
GGGE6873      Penyelidikan dan Pembangunan di Dalam Pendidikan Sejarah
GGGE6883      Pengukuran dan Penilaian di Dalam Pendidikan Sejarah
GGGE6893      Pedagogi dan Kemahiran Berfikir Dalam Pengajaran Sejarah
Kursus Pilihan (Program C: 6 unit)
Mana-mana dua kursus di peringkat siswazah daripada bidang lain tertakluk kepada persetujuan penyelia, atau mana-mana satu kursus jika mengambil GGGE6583 Kajian Bebas.
 Tesis (Program B: 12 unit)
 Projek Penyelidikan (Program C: 6 unit)
GGGE6673    Kertas Projek I
GGGE6683    Kertas Projek II
http://www.ukm.my/fssk/v2/
ni lagi satu..social science and humanities...ada history jugak..interesting jugak..tapi,as my aunt said susah nak dapat kerjaya..not really sure biut that..mybe depends on resukt lahh masa grade tu..ni information dia:
We offer two programmes at the undergraduate level: History and Political Science. The undergraduate programmes reflect the range of expertise available in SHPS. Students are required to take compulsory courses that are cross-disciplinary and beyond the normal bounds of major courses.
Bachelor of Arts (History)
Duration3 years
Compulsory CoursesEvolution of Malaysian Politics
Evolution of Philosophy and Thought
Dynamics of the International System
Research Methodology
Major Courses
Year 1Malay Government and Society
Politics and Society in Southeast Asia
Civilizations of Asia (India, China, and Japan)
Oral Historical Method
Year 2Maritime History of the Malay World
Philosophy of History
History of Malaysian Diplomatic Relations
Modern Asia (India, China, and Japan)
Malaysian Heritage and Antiquity
Year 3History of Nation-Building
History of Malaysian Foreign Relations
Nationalism and Minority Society
History of World Civilizations
History of Trade and Industrial Economy
History of the United States
History of Western Asia
Undergraduate Thesis
Bachelor of Social Sciences (Political Science)
Duration3 years
Compulsory CoursesEvolution of Malaysian Politics
Evolution of Philosophy and Thought
Dynamics of the International System
Research Methodology
Major Courses
Year 1Introduction to Political Science
Introduction to Political Theory
Introduction to Political Philosophy
Introduction to Public Administration
Year 2Introduction to Political Economy
Modern Political Philosophy
Comparative Politics
Transformation of World Politics
Malaysian Political Theory
Government and Constitution of Malaysia
Election Analysis
Year 3Democracy and Civil Society
Governance and Organizations
Politics of Developing Nations
Islam and Western Ideology
American Politics
Politics of Sabah and Sarawak
Politics and Society
Politics of Southeast Asia
European Politics
Undergraduate thesis
konfius..but,hakim said takpe..bila dah dapat result nanti baru decide yang betul-II...